انار و احادیث مرتبط به آن | سبزیجات

این میوه که به حق " گوهرزمستانی " نام گرفته ، به خاطر فوایدی که واسه تندرستی آدم داره ، مخصوصا اثرضد أکسایشی اش که اسلاح ای موثر علیه مریضی هاست، تازگیا دلیل شده همه به خوردنش روی بیارن. پژوهشای انجام شده نشون دهنده اون هستش که قدرت کلی ضد اکسید کنندگی میوه یاد شده، در مقایسه با چای سبز ، تقریباً سه برابراست. اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین این میوه مقدار بسیار زیادی پتاسیم داره. پر از الیاف گیاهی (فیبر) است و هم اینکه ویتامین "ث" و" نیاسین " داره .

میوه مزبور صدها سال در پزشکی سنتی خاورمیانه ، هندوستان و ایران ( واسه التهاب ، گلو درد  و روماتیسم ) استفاده می شده . انار از پوست سفت سرخ رنگ یا مایل به قهوه ای برخورداراست . دانه ها و گوشت پر آب ، نیمه شفاف و قرمزی که اونا رو در بر گرفتن ، اجزای خوردنی اون هستن. دانه های انار رو که درون غشای تلخ مزه ، سفید ، اسفنجی و ناخوردنی پوشیده شدن ، میشه به آرومی و با دست بیرون آورد.

شاید یکی از دلایلی که انار اون طور که باید طرفدار  نداره، اینه که در آوردن دانه هاش ،  وقت ودقت می خواد . طعم این دانه های پر آب، دلپذیر، شیرین و خوش عطر و بوست .

طرزانتخاب انار

انار رو دردست بگیرین تا وزنش رو بدونین ( دانه های اون حدود ۵۲ درصد وزن کل میوه رو تشکیل میدن ). اگه وزن انار به نسبت اندازه اش ، سبک بود ، سنگین ترش رو وردارین . پوست انار باید شفاف و سفت بوده و ترک یا شکافی نداشته باشه . انار سالم رو میشه تا یه ماه درجای تاریک و خنک ، به مدت دو ماه در داخل یخچال نگهداری کرد . دانه های این میوه رو تا سه روز میشه در یخچال نگه داشت . واسه یخ زدن دانه ها ، باید اونا رو درون ظرف بی منفذی ریخت ،اینطوری حدود شش ماه داخل فریزر سالم می مانند . موقعی که یخ دانه ها باز می شه، دیگه مثل دانه های تازه خوردنی نیستن ، ولی واسه آب گرفتن مناسب هستن. در واقع ، روند انجماد ، دیواره های یاخته ای (سلولی ) گوشت میوه که دانه ها رو دربرگرفته ان ، نابود می کنه وهم زمان با آب شدن یخ ، عصاره خود رو ازدست میدن.

فرآورده های انار

از آب انار واسه درست کردن ژله ، عصاره ، چاشنی (سس) ، چاشنی سرکه و مخلوط آب و نمک ، سرکه و ادویه استفاده می شه . تموم دانه ها رو میشه روی سالاد یا پس غذا (دسر) پاشید و یا همراه با گوشت قرمز ، گوشت ماکیان یا ماهی مصرف کرد .

واسه در آوردن دانه های انار، بالا تا پایین اونو قاچ  کنین وپوست رو چند جا به طورعمودی ازبالابه پایین آروم ببرین . بعد اناررا درظرف آبی بندازین . هر قسمت رو به دقت از هم جدا کنین و به کمک انگشتانتون دانه ها رو ازتکیه گاه هاشون واقع درمغز میوه در بیارین وغشاهای نازک که خوشه رو از دانه ها جدا از هم می کنن ، بیرون بیارین . اینطوری دانه ها پایین افتاده و پوست وغشا بالا می مانند . اون گاه دانه ها رو داخل آب کش بریزین .

اگه می خواین آب انار بگیرین ، دانه های اونو در مخلوط کن بریزین و بذارین اون قدر کار کنه تاعصاره میوه به دست بیاد. بعد به وسیله الک دارای سوراخای ریز ، یا (پارچه ای نازک ) دانه ها رو از عصاره جدا کنین .

به طورکلی ، یه انار متوسط حدود سه چهارم پیمانه دانه و نصف پیمانه آب به دست میده .

شکلای جور واجور انارهای ایران عبارت ان از :

ملس ،  شاه پسند ،مشکی طوقی ، سندانی ،  زاغی ، بی دانه ، فنجون و آب دندون .

میوه انار دو گروه س :

 شیرین و ترش، و هریک خواص و آثار خاص خود رو داره .

قسمتای مورد استفاده میوه انار:

گل ، پوست ، ریشه ، برگ و ساقه س.

در آیات خیلی از قرآن به این میوه اشاره شده .( آیهای ۹۹ و ۱۴۱ از سوره انعام و آیه ۶۸ از سوره الرحمن ).

پیشنهادای امامان (ع) درباره ارزشای غذایی انار

امام صادق (ع)

– انار بخورین ، چون انار واسه آدم گرسنه ، غذایی کافی و واسه آدم سیر ، میوه ایه گوارا.

– یه صد و  بیست نوع میوه هست که بهترین اونا ، اناره .

– میوه ای درروی زمین محبوب تر از انار پیش پیغمبر (ص) نبود .

– انار رو با پیه اون (پوست نازکی که میان دانه ها هستش ) بخورین چون معده رو دباغی وذهن رو زیاد می کنه.

انار ملس (ترش وشیرین ) واسه معده بهتره .

امام باقروامام صادق (ع)

هرکی درحال گرسنگی (و ناشتا ) انار بخوره تا چهل روز قلب اون روشن می مونه .

امام موسی کاظم (ع)

دود ساقه درخت انار ، حشرات رو ازبین می بره .

"نظامی"

نرید برزمین هیچوقت گیاهی

                                        که ننوشته س بر برگش دوایی

                                                                                                                                     ترجمه وتدوین : امیر دیوانی

منبع : tebyan.net

No comments yet, be the first!

Comments

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *